Het kadre

Frasnes-lez-Buissenal ligt in het hart van het Natuurpark van Le Pays des collines.
Vele kleine baantjes doorkruisen deze prachtige streek. Ze slingeren zich door de velden en bossen, over de heuvelruggen heen. Her en der markeren de oude hoeven, een vlek van rode baksteen in het landschap. Langsheen de wegen ontdekt men nu eens een kapel en dan een molen of een andere erfenis uit het landelijk verleden.

Op de heuvelflank, in het midden van het veld en dicht bij het bos, werd een oude schuur die bij het hoofdgebouw hoorde, omgebouwd tot de « Vieux pommier ». Het uitzicht is wondermooi.

De gîte ligt van de weg af en is volledig op het zuiden gericht. Men komt er via de parking van de eigenaars. De ingang van de gite zelf is apart en afgeschermd van nieuwsgierige blikken.

Een catalpa overschaduwd het terras met bloemen. Hier heeft u een uitzicht op een immens grasveld afgeboord met charmante hagen, knotwilgen en wilde rozen.

Achteraan wachten een zeer grote zandbak en kinderspeeltuigen op het gejoel en het gelach van kinderen.

De overvloed van streekeigen bloemen in de tuin en de waterpartij, maken het verblijf in alle seizoenen de moeite waard.

In de boomgaard, kan men oude fruitsoorten, een verzameling esdoorns en zeldzame boomsoorten ontdekken.

In de omgeving heeft u een groots uitzicht over het heuvelachtig landschap, waar velden en bossen met de seizoenen van kleur veranderen.